Hvorfor skal man opprette Instagramkonto for bedrift? Folk bruker denne sosiale medie-kanalen til i finne inspirasjon, oppdage ting de er opptatt av og dele sine lidenskaper med andre likesinnede.

Ved å opprette en Instagram bedriftskonto kan du publisere innhold i ulike format. Eksempelvis feedposter, Reels, stories og LIVE-sendinger. Her gjelder det å være visuell i historiefortellingen for å bli oppdaget av nye kunder.

I denne artikkelen vil jeg forklare hvordan du setter opp en bedriftskonto på Instagram, hvordan du tilpasser Instagramprofilen til bedriften din og hvilket innhold du kan publisere i kanalen. Til slutt gir jeg deg 5 tips til enkelt innhold å publisere på bedriftens Instagramkonto.

 • Opprette Instagramkonto for bedrift
 • Lag en perfekt Instagram profil
 • Innhold du kan poste på Instagram
 • 5 tips til enkelt innhold på Instagram

Opprette Instagramkonto for bedrift

Dersom du har en Instagramkonto fra før, så går du inn på profilen din og klikker på de tre strekene i øvre høyre hjørne.

 • Velg innstillinger, og så helt nederst: «Legg til konto».

Om du ikke har Instagram fra før må du først laste ned Instagram-appen fra App Store eller Google Play. For å opprette en helt ny profil til bedriften må du trykke:

 • «Registrer deg med telefon eller e-post» og benytte bedriftens kontaktinformasjon.

Fyll så inn bedriftens informasjon i de påfølgende stegene.

 • «Navn» benyttes til søkemotor på Instagram, og kan gjerne inneholde hva bedriften gjør for andre i tillegg til navnet, for eksempel: «Myrstad Media, sosiale medier».
 • Som brukernavn setter du helt enkelt bedriftens navn. (Det bør være det samme på alle bedriftens sosiale mediekanaler.)

Tips:

Noter ned passordet, og aktiver totrinnsgodkjenning med én gang.

Lag en perfekt Instagram profil

https://www.instagram.com/myrstadmedia/

For effektiv bruk av Instagram bør bedriftsprofilen settes opp på en optimal måte. Dette betyr å holde seg til sin merkevare, gi riktig informasjon, og gjøre det enkelt for kundene å ta kontakt.

Profilbilde: Mange velger å benytte bedriftens logo her, men du kan også ha bilde av bedriftens lokale (f.eks. inngangsparti), eller en relevant person for bedriften. Bildet må passe i en sirkel, og jeg anbefaler å benytte størrelsen: 1080×1080 piksler.

Navn: I tillegg til bedriftens navn kan du inkludere et søkbart ord for bedriftens tjenester/produkter. (Søkbart ord = noe kunder kunne søkt på for å finne dine produkter/tjenester.)

Biografi: I Instagrambiografien forklarer du kort hva bedriften tilbyr sin målgruppe. Benytt gjerne listeform for informasjon og emojies for å erstatte ord. Husk å alltid inkludere en CTA her som forteller hva du ønsker at kunden skal gjøre (CTA=Call to action. For eksempel: Send meg en melding). I biografien kan du kun bruke 150 tegn.

Nettsted: Her kan du linke til bedriftens nettsted eller ønsket landingsside.

Side: Koble Instagramprofilen opp mot Facebooksiden til bedriften.

Kategori: Velg en kategori som stemmer overens med din bedrifts virksomhet.

Kontaktalternativer: Legg gjerne inn både e-post, telefon og adresse. Det varierer hvilken kontaktform kunder ønsker å benytte, så ved å tilby alle så forenkler du kjøpsprosessen.

Handlingsknapper: Bestill, Book nå eller Reserver er ulike handlingsknapper du kan ha i profilen din, for noen passer ingen av disse.

Profilvisning: Her kan du velge hvilken informasjon du ønsker å ha synlig for alle.

Mye av bedriftsprofilen kan endres på etter du har tatt den i bruk, så her kan du utforske hva som fungerer best for din bedrift.

Innhold du kan poste på Instagram

Bedriften din kan benytte Instagram til å fortelle historiene til produktene/tjenestene sine for å inspirere kunder. Ved å opprette en Instagram bedriftskonto kan du publisere innhold i ulike format:

 • Feedpost
  • Bilde: 1-10 bilder per post. Perfekt for status, mini-blogg, lister eller annet. Karusellpost (>1 bilde) kan benyttes til visuell historiefortelling med bilder, grafisk fremstilling eller for å kombinere bilde og video i samme post.
  • Video: Du kan publisere video som er lengre enn Reels (men også korte videoer) i din Instagram feed. Her kan du for eksempel publisere LIVE-sendinger som opptak etter sendingen er over.
 • Stories
  • Video, bilde eller tekst som er synlig i 24 timer. Perfekt for å oppdatere om daglige aktiviteter, arrangement, trender og lanseringer.
  • Bruk stickers for å skape engasjement i stories, og pass på at teksten ikke dekker fokuspunktet i bildet eller videoen din.
 • LIVE-sending
  • Bedrifter kan benytte direktesending til arrangement, samlinger eller for å vise kundene hvordan dine produkter/tjenester kan brukes.
 • Reels
  • Kort og engasjerende video med lydspor. Du kan klippe sammen flere videosnutter eller kjøre en enkelt snutt satt sammen med ønsket lydspor.
  • Lydsporet kan være musikk eller opptak. Velg gjerne trendy lydspor (det er ofte de som gir best rekkevidde), men tilpass for å holde det relevant til din merkevare.

Jeg anbefaler å benytte en miks av innhold i de ulike formatene i din innholdsstrategi. Instagram «liker» at du benytter de ulike formatene de tilbyr og kan belønne deg i form av bedre organisk rekkevidde, spesielt om du er tidlig ute når de lanserer nye muligheter.

5 tips til enkelt innhold på Instagram

Du har sannsynligvis mer innhold til sosiale medier enn du tror. Det er populært med gjenbruk i disse dager, også i sosiale medier. Bruk det du har tilgjengelig for å lage enkelt innhold på Instagram:

 1. Websidebilder og tekst
  Lag poster fra ulike deler av websiden din med eksakt den teksten som står på websiden.
 2. Før/etter-bilder
  Vis arbeidsplassen når dere startet VS nå (bruk det peneste bildet først slik at det vises i feeden).
  Vis en kundeopplevelse før VS etter.
 3. Tilbakemeldinger og anmeldelser
  Lag en karusellpost av anmeldelser dere har fått på google.
 4. Brukergenerert innhold
  Spør kunder om å få lov å benytte innhold de har tagget dere i på sosiale medier.
 5. Personlige historier
  La en ansatt fortelle om sin jobb-hverdag gjennom en uke.
Enkelt innhold til Instagram for bedrift

Kun fantasien setter grenser på hvordan du kan gjenbruke innhold som allerede eksisterer.

Husk å alltid spørre de som er med på bildet/videoen om tillatelse før publisering.

Etter å ha lest dette håper jeg at du har fått satt opp din bedriftskonto på Instagram, og er i gang med publisering av variert innhold. Legg gjerne igjen brukernavnet til din bedrifts Instagramkonto i kommentarfeltet.

Hvis du står fast håper jeg at du sender meg en melding, så hjelper jeg deg gjerne.