For det første, hva er Reels? For det andre, hvordan lage Instagram Reels?

I denne artikkelen vil jeg forklare hva Instagram Reels er og hvordan du kan poste Reels til din bedriftskonto. Reels er nemlig det innholdsformatet som gir best organisk rekkevidde på Instagram i dag.

 • Hva er Instagram Reels
 • Hvordan poste Instagram Reels på bedriftskonto
 • Steg for steg: Hvordan publisere en Reels-video

Hva er Instagram Reels

Reels er en kort og engasjerende video med lydspor. Du kan klippe sammen flere videosnutter eller publisere en enkelt snutt sammen med ønsket lydspor. I tillegg til video/bilder, så kan du være kreativ med verktøyene Instagram Reels sitt redigeringsprogram tilbyr:

 • Lyd
  Musikk, fortellerstemme og/eller lydeffekter.
 • Lengde
  Spill inn video opp til 90 sekunder, jeg anbefaler å holde Reels under 30 sekunder.
 • Hastighet
  Normal hastighet, timelapse eller slow motion.
 • Layout
  Del skjermen inn i flere ruter.
 • Tidtaker
  Velg hvor langt klippet skal være, og sett på nedtelling før opptaket starter.
 • Juster
  Dette verktøyet benyttes for å linje opp objekter mellom opptak.
 • Filter
  Vær kreativ med filter.
 • Tekst
  Bruk tekst for å få frem budskapet til de som ser uten lyd.
 • Remix
  Spill inn din egen video til en annens.

Lurer du på hvordan du kan opprette en Instagramkonto for din bedrift? Les her: Hvordan opprette Instagramkonto for bedrift.

Hvordan poste Instagram Reels på bedriftskonto

For å poste Reels trykker du på + ikonet på øverste linje i Instagram appen, og velger «Reels-video». Du kommer da inn i redigeringsprogrammet til Instagram Reels.

Hvordan lage Instagram Reels?http://www.instagram.com/myrstadmedia

Tips:

Dersom du ikke får alternativet «Reels-video», så kan en snarvei være å gå inn på Reels-feeden på nederste linje i Instagram appen, finne en lyd du liker, og klikke på lydsporet som vises under Reels-teksten. Deretter trykker du på «Bruk lyd» knappen som dukker opp på midten nede på skjermen. Det er ikke alle lydspor som er tilgjengelig for bedriftskonto, så om knappen ikke kommer opp må du finne et annet lydspor.

I redigeringsprogrammet kan du utforske de ulike verktøyene jeg forklarte i avsnittet over. Du kan også legge inn opptak fra kamerarullen ved å klikke på det lille bilde-ikonet med + tegn i nedre venstre hjørne.

Etter du har spilt inn eller lagt ved et opptak kan du redigere lengden på klippet ved å dra i «trekkspillet» som viser hele filmen i bunnen av skjermen. Det kan være stilig å tilpasse lengden til musikken. Trykk «legg til» og gjenta prosessen eller trykk «neste».

På neste side kan du redigere filmen ytterligere. Swiper du til høyre eller venstre vil du se ulike fargefilter og i menyen øverst i skjermen kan du tilpasse lyd, filter (og filmeffekter), legge til stickers, tegne og skrive tekst. Jeg anbefaler å tekste Reels-videoen dersom du snakker eller ønsker å gjøre budskapet ekstra tydelig.

Trykk «neste» igjen for å legge til caption, sted og tagger. Jeg anbefaler å dele Reels i oppdateringsstrømmen og tillate at Reels-videoen blir vist på Facebook. Du kan redigere forsidebildet til Reels-videoen ved å velge fra videoen eller laste opp fra kamerarullen – uavhengig av valget så kan du tilpasse bildet i profilrutenettet, eller «feeden» som jeg kaller det.

Til slutt trykker du «del» eller «lagre utkast». Utkastene finner du igjen under Reels-fanen på Instagramprofilen din.

Steg for steg: Hvordan publisere en Reels-video

 1. Trykk på + ikonet
 2. Velg «Reels-video»
 3. Spill inn video eller legg til opptak fra kamerarullen
 4. Rediger lengden på klippet i «trekkspillet» slik det passer lydsporet
 5. Legg til filter, filmeffekter og eventuelle stickers, tegninger og/eller tekst
 6. Skriv caption, legg ved tagger og sted
 7. Tilpass forsidebildet for Instagramprofil-feeden
 8. Del eller lagre utkast for senere publisering

Reels er en morsom måte å fortelle om bedriften din og dens tjenester/produkter. Bruk trendy lydspor samtidig som du følger bedriftens merkevare, og ha det gøy!

Hvis du trenger hjelp til å skape Reels til din bedriftskonto på Instagram, så hjelper jeg deg gjerne. Send meg en melding!